Deze ochtend valt mijn oog op de glitter letters. De letters die zorgvuldig op mijn voorhoofd waren geplakt. Bestemd voor een wilde nacht met de girlband. En een paar weken geleden zorgvuldig op het muurtje werden geplakt.

Mijn broertje was voor het eerst mee. Hij zat een beetje verloren tussen al deze meisjes en al snel daarna verloren we ons allemaal aan de wodka. De één wat meer dan de ander. We vertrekken richting de silo, het is groot en de eerste keer. Dranghekken, duwen - dit is iets heel anders dan de kleine barretjes waar we normaal naar toe gaan. Al snel raak ik mijn broertje kwijt. Een vriend helpt zoeken. Maar er zijn te veel zalen en te veel mensen. Er komt een angst in me naar boven die ik nog niet kende. Mijn broertje is verloren in de wodka en ik verloor hem. Hij heeft mijn pinas en mijn mobiel en het sleuteltje voor de kluis die we samen delen. Ik ben de controle kwijt, iemand duwt een biertje in mijn hand. Het is een vreemde club. Later in de nacht vind ik hem. Zittend in een hoekje. Ik pak zijn hand en loop zo samen met hem naar huis. De nacht was lang genoeg voor hem. Als ik hem in mijn bed heb gelegd kan ik altijd nog even terug gaan om de laatste dansjes mee te dansen. Maar als we eenmaal thuis zijn is dat idee om terug te gaan helemaal niet meer zo verleidelijk. Hij geeft een paar keer over en valt daarna in slaap. Ik ruim de rotzooi op en haal de glitter letters van mijn voorhoofd. En plak ze aan de muur van de wasbak. Al snel zie ik een vertrouwd gezicht. Ik glimlach naar hem en vraag hem of hij nu al zo vroeg wakker is of dat hij nog laat wakker is. Hij is nog wakker, hij is een doorzetter en kijkt een film, een film die graag vast loopt. Ik voel zijn hand om mijn middel. 'kom je het laatste stukje meekijken?' Even later plof ik neer in zijn bed, hetzelfde bed waarin we twee weken geleden hadden afgesproken om hier mee te stoppen. Want wij wouden niet verliefd worden. Maar nu lig ik alweer in zijn armen. Ik blijf.

We verdwijnen onder de dekens. En voor het eerst in maanden tasten onze lippen elkaar weer af, al die stappen die we achteruit deden halen we deze nacht (of is het al ochtend) in, we maken stappen vooruit. 'Ik vind jou best wel leuk'  hij lacht en fluistert in mijn oor 'Ik vind jou ook leuk' Daarna drinken we in onze blote lichamen de glazen jus d'orange. Bloot jus d'orange drinken was nog nooit zo fijn.

6 opmerkingen:

 1. Meid, volgens mij heb je echt geen idee hoe goed je kan schrijven. Echt zalig!
  Ik wil meer van je lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is dus zo'n stuk waar ik meer van wil lezen!!! Je maakt plaatjes in mijn hoofd met de woorden die je kiest; zo fijn geschreven

  BeantwoordenVerwijderen