De glazen zijn leeg. De zon schijnt al rood door en zijn wekkers zijn inmiddels bij elkaar opgeteld al 7 keer afgegaan. Telkens weten we nog extra minuten te vinden. Maar nu hij al een half uur te laat is voor zijn afspraak en nog niets eens onderweg is, betekend het dat we nu echt wel eens elkaar los moeten laten. Hij vertrekt en ik kruip in mijn eigen bed, het bed waarin mijn broertje nu langzaam begint wakker te worden. De wodka is uit zijn bloed en hij is weer de jongen die ik al zo lang ken. We blijven nog in bed liggen en kijken samen de serie, de serie die we alleen maar met z'n tweeën kijken. Mijn broertje is meestal de allerfijnste en even later maken we ontbijtjes en zwaai ik hem uit als hij weer naar huis vertrekt.

Ik vertrek naar de girlband, de kamer ligt vol met matrassen en slapende meisjes. Ik plaats me tussen hun in en slaap voor het eerst in 33 uur. We ontwaken als het alweer donker begint te worden, op de terugweg zie ik de lichten van de stad, als je een beetje met je ogen knijpt lijken het net sterren. Die avond kruip ik vroeg mijn bed in en zet de wekker om 1 uur 's nachts.

Als de wekker gaat vraag ik me af waarom het nog zo donker is, waarom gaat de wekker zo vroeg? Een huisgenootje heeft me al een paar keer gebeld en uiteindelijk een berichtje gestuurd - 'Jes, kom je nog naar de bloedmaan kijken - deur staat open' - daarom ging de wekker dus zo vroeg.  Ik prop me in wat kleding, loop de trap op en kom in een kamer die gevuld is met rook. We schrijven wens briefjes voor de maan. Uiteindelijk klimmen we via het brandtrappetje naar het dak. Het uitzicht blijft adembenemend. De maan wordt steeds kleiner en uiteindelijk staat hij in vuur. Op het moment dat de maan in vuur staat, gaan onze wens briefjes ook in vlammen op. Onhandig pruts ik aan de aansteker, maar als het papier brandt voel ik me zo blij als een klein kind. Als we zo koud zijn geworden dat niet bibberen geen optie meer is, klimmen we weer via het trappetje naar beneden, vervolgens ploffen we neer op haar bank en vallen we in slaap. Dit waren fijne dagen.

(volgende dag om 08:15 op school)

8 opmerkingen:

 1. De bloedmaan had ik ook wel in het echt willen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik was je al kwijt.
  het is grappig, of grappig - ik vind je leven mooi. Het is mooi om te lezen hoe jij leeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms is het allemaal wel grappig en mooi
   (fijn dat je me weer vond)

   Verwijderen
 3. ik heb de maan ook gezien maar ik wou dat ik ook wensbriefjes had verbrand, wauw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wensbriefjes verbranden was wel één van de momenten van opgroeien die ik nooit meer ga vergeten

   Verwijderen
 4. Je maakt dat ik spijt krijg dat ik die nacht voor slaap koos in plaats van het aanschouwen van de maan :'( Alhoewel, in mijn geval was ik alleen geweest & had ik op dat moment de lucht aangetikt om te vertellen dat het er zo mooi uitzag. En dan had ik mijn bril moeten zoeken. De struggles

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik lag toen gewoon in bed te slapen... Prioriteiten zeker?
  Neen, gewoon luidheid.

  BeantwoordenVerwijderen